Praktična razlika med njima je, da se jeklene peči hitreje segrejejo in hitreje razporedijo toploto po prostoru, medtem ko je litina, tradicionalni material za izdelavo peči, veliko težja in potrebuje več časa, da se segreje in razporedi po prostoru. Vendar je prednost te mase kovine tudi v tem, da je pomemben toplotni odvodnik za počasno sproščanje nežne toplote, ko ogenj v peči ugasne - vendar le, če je bila peč na delovni temperaturi dobro uro ali več. Peči z jeklenim ohišjem bodo to še vedno počele, vendar ne bodo tako dolgo ohranjale toplote. V bistvu gre torej za izbiro življenjskega sloga - če potrebujete hitro toploto, izberite jeklo, če pa želite dalj časa trajajočo toploto, na primer do zgodnjih jutranjih ur, izberite litino.
14 oktober, 2020
Če govorite o kakovostni peči z jeklenim ohišjem in kakovostni peči iz litega železa, to res ni pomembno, če se peč uporablja v skladu z navodili proizvajalca. Nekvalitetni litoželezni štedilniki slovijo po razpokah, nekakovostni štedilniki z jeklenim ohišjem pa po tem, da se krivijo.